Saganett

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Myken Småbåtbyggeri

E-post Skriv ut PDF
 
Myken Småbåtbyggeri i 2003. Foto: BS
Klikk for å se større bilder!
Klikk for å se større bilder!
Klikk for å se større bilder!
Klikk for å se større bilder!
Klikk for å se større bilder!

Myken Småbåtbyggeri (71/31). Båtbyggeri/verksted, bygd i 1990/91 av Bjørn Skauge. Påbygd i 2002 med uthus/lager. Bedriften fikk etter søknad investeringsstøtte fra DU (Distriktenes Utbyggingsfond) kr 103 000 og fra Rødøy kommune kr 20 500.
Selve bedriften ble etablert i 1989.
I 2010 ombygd til bolig, se Bjørnebo.

I 1991 ble det produsert to nye båter; ei såkalt lofotjolle eller "gammaldagsjolle" som ble solgt til daværende formann i Colin Archerklubben i Oslo, Alf Torbergsen, og en 9 fots pram som ble solgt til Arnøy i Troms.

Etter noen båtreparasjoner ble det produsert to superlette kanoer av trespiler, forsterket med kevlarfiber og kledd med dakronduk. Den første var en 10 fots enmannskano på 7,4 kilo som ble solgt til Meløy, mens den andre ble solgt i halvferdig tilstand i 2010.  Men etter hvert ble det klart at Myken ikke trengte en båtbygger men en "tiltakskonsulent". Bjørn brukte etter dette storparten av sin tid på å bidra til å utvikle Myken-samfunnet. Stikkord her er Vannverket, Myken Elektronikk, Stiftelsen Gamle Myken (se Bygningsvern),  helikopterflyplass mm.

Myken Småbåtbyggeri ble lagt ned sommeren 2007. (BS).

Maskinene og en del handverktøy og utstyr ble høsten 2008 overtatt av Kristin Mellbye og samboeren Øystein Elgvasslien, begge båtbyggere. Alt ble sendt til Rauset på Mesøya i Meløy, der de har planer om å bygge båter.

Har du bilder eller opplysninger? Ta kontakt!

Sist oppdatert ( tirsdag 28. oktober 2014 22:54 )  


Fant du feil, eller har du kommentarer, opplysninger og/eller bilder du mener bør være med? Ta kontakt på
tlf. 7509 6052 eller send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

Siste nytt

Vi jobber med å oppdatere innholdet på sidene. Blant annet innebærer dette en ny og forbedret gallerifunksjon som blant annet gir muligheter for å vise bildetekster. Du kan forstørre bildene og bla frem og vilbake med piltastene. Arbeidet vil ta noe tid, men vi er i gang!