Sivert Hansa-naustet

Det var trolig Hans Johansen (1853 - 1939) som satte opp naustet, som hadde burom i 2. etg.

Siverts bror Olav Hanssen, som hadde skomakersymaskin, drev ei tid med skoreparasjoner i Sivert Hansa-naustet (NH).Da faren gikk bort I 19?? overtok Sivert Hanssen (1883 - 1959) naustet.

Ca. 1950 - 51 rev han rev naustet og bygde et nytt i moderne stil på den samme tomta. Han sprengte bort en del berg for å få bedre plass. Sønnesønnen Kyrre Olav (f. 1943) var da gammel nok til å holde feiselen (handboret) mens bestefar brukte slegga. "Hold stødig gutt og ikke vær nervøs for da bommer jeg og da går det ille med nævan dine" var beskjeden han ga.I 2. etg. innredet Sivert et lite verksted, og det var her han bygde sine mange båtmodeller. Særlig var nordlandsbåtmodellene hans velkjent og ettertraktet. Både Kong Haakon VII og kong Olav V har mottatt en nordlandsbåtmodell i gave.

Mer om dette finner du under Hansstuen.Da Sivert gikk bort i 1959 overtok sønnen Konrad naustet.I gammalnaustet var det (og er kanskje ennå) verktøy og utstyr for å bygge båter. Kyrre Olav Hanssen fortalte i 2006 til BS at faren hadde fortalt at Sivert hadde bygd flere nordlandsbåter på Hella og/eller i gammalnaustet. Han fortalte også at faren Konrad laget ei smie som sto i naustet.3.6.06 BS

Alt. søkeord: hansennaustet hanssennaustet hansanaustet Sivert Hansanaustet Sivertnaustet